jueves, 7 de junio de 2007

IV Cuita el Sol

Dissabte 2 de juny a Àreu, se celebra la IV Cuita el Sol, puntuable per la Copa Catalana de Curses d'Alta Muntanya. La prova, que recorre uns 5 quilòmetres, està basada en el conte d'en Pep Coll "L'home que corria més que el sol" i consisteix a sortir de la plaça major d’Àreu (1.220 m) just quant es pon el sol i arribar dalt del Monteixo (2.902 m) abans de la posta de sol.
Arribem a Àreu a migdia, anem cap al camping, ens situem, montem les tendes de campanya (alguns amb més dificultats que altres), anem a dinar, els corredors/a van a buscar els pitralls, xips i bossa de regals, comencen a posar-se algo nerviosos, es comencen a vestir amb la roba de batalla i.... cap a la plaça del poble a esperar la posta de sol!!! Mentres, al camp de futbol hi ha diverses parades amb productes pallaresos i la tarda amenitzada amb música tradicional pallaresa.
La cursa no és més (i no és poc) que una pujada dura i constant, sense cap regla per agafar aire ni per fer avançaments. La sortida, amb empentes i cops de pal (és per això que fan portar les proteccions de goma) per aconseguir una bona posició per encarar la primera rampa. A partir d’aquí “només” quedar pujar, pujar i pujar. Bueno, i baixar, baixar i baixar, que tots diuen que va ser molt pitjor que la pujada. Molts comentaven, després de la cursa, que si fos al revés (primer la baixada) no la farien. Temps ennuvolat i vent, molt vent, per tant, tant dalt com baix (ho corroboren les acompanyants que resaven perquè arribessin els corredors) mooolt fred.
A la nit, els participants de la cursa recuperen forces amb el sopar que dóna l’organització i amb unes quantes cervesetes. A les 2 de la matinada, a dormir, que diumenge al matí toca xocolatada al camp de futbol del poble i repartiment de premis i regals diversos.
Per cert, tots els nostres corredors van córrer més que el sol:

29 FARNOS CANALDA, JOAN 1:17:55
278 ALONSO ANGUERA, XAVIER 2:01:14
287 BENAIGES CABEZA, JOSEP 2:03:01
314 CLÚA SANCHEZ, GERARD 2:08:03
322 MARIN CASTILLO, JUAN ANTONIO 2:09:20
374 BAQUES ALMIRALL, RICARD 2:29:27
71 BORDERA BORDERA, MARIA 2:47:07

Salut i cames!!

by Heura

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Xeics companys, si voleu xalar de debò, mireu això
http://uectortosa.org/noraid/nr9.htm
Encara que al reglament posi que s’ha de fer amb equips de 4 persones, en realitat es pot fer com es vulgui, i es poden fer les proves que es vulguin, no hi ha res obligatori, això si , sempre que cada equip sigui autosuficient.
Animeus i a veure si formeu algun/s equip, que es una passada....

Anónimo dijo...

Qui són aquesta colla? -Em preguntaven. Los de Tivissa! -contestava jo.

Felicitats corredors/a de l'ExtremTeamTivissa us comencen a conèixer arreu.
També felicitar a l'Heura per les seves multiactivitats dins del XTT; cronista, fotògrafa, relacions públiques, etc...

Salut
A reveure

Anónimo dijo...

Gràcies Joan! Una cosa, no sé si l'Adrià t'ha comentat algo (sinó es així no tardará massa en fer-ho doncs està massa enfeinat) però aviat l'XTT pensa fer la "nostra" primera reunió, d'aquí 2-3 setmanes aproximadament.

Volem formalitzar el que va començar amb una "simple" pàgina web on dos "sonats" feien les seves cròniques els dies que sortien a córrer; doncs pretenem registrar-nos com entitat, consolidar un grup de amics-corredors/es per anar a fer el que més ens agrada (competir aquells que estiguin més forts cómo no!) i bé, altres temes de interés. Ens encantaría comtar amb tu. Que et sembla? et diem algo quan sapiguim el dia de la reunió?

salutacions del XTT ;)