sábado, 15 de septiembre de 2007

I CURSA DE MUNTANYA VILA DE FALSET

Dimarts 11 de setembre de 2007, dia de la Diada de Catalunya, es celebra, a Falset, la 1a cursa de muntanya d’aquesta vila del Priorat, tot un aconteixement pels aficionats a aquests tipus de cursa perquè no es prodiguen a les nostres terres.

Tot i que la cursa comença a les 9 del matí, a quarts de vuit sóm allà per retirar els pitralls, fer un cafetó i començar a escalfar . A poc a poc van arribant moltes cares conegudes (Joan Farnós, Xavi Espelta, Josep Ma Benavent, gent de la UEC de Tortosa, del Trote Extrem de Tarragona ....).
A les 9:20 i des de la plaça de l’Artesana es dóna la sortida a la cursa direcció al coll de l’Eudalda. Tot seguit la cursa arriba a Sant Gregori, un dels llocs emblemàtics de la zona, i es dirigeix cap a l’ermita de Sant Cristòfol, on comença el descens cap a la Font Fumalenca, per després arribar al punt més elevat, el Morral. Des d’aquí, descendint per camins de vinya i licorella s’arriba al barranc de la Foïna, lloc on els corredors es troben a una simpàtica animadora que, després d’haver esmorçat i caminat una miqueta, no para de cridar i aplaudir. Això els dóna les forces suficients per passar a la Serra de les Obagues i començar el retorn cap al poble, passant pels cultius de vinya i masos de la zona i donant així per finalitzat el recorregut de 18 kms que ens ha portat a la capital del Priorat.

Cursa ràpida on el guanyador, Senen de Capçanes, va fer un temps de 1:32. A pocs minuts d’ell arriben, entre d’altres, Joan Farnós i Xavi Espelta, i tot seguit i amb un temps de 1:51 arriben Benavent i l’Edu. Ja amb temps superiors a les 2 hores van arribant Xavi, Ginés, Joaquim, Gonzalo .....
Després de la cursa arriba el moment de refrescar-se (aigua, cerveseta i refrescs), menjar una mica (fruits secs, fruita i entrepà), anar a la piscina de Falset per fer un banyet i una bona dutxa (diuen que l’aigua estava gelada!), posar-se la nova samarreta obsequi de la cursa i fer temps per anar a l’entrega de premis i sorteig de regals diversos.
Per cert, i esperant que serveixi de precedent, vam ser afortunats i a alguns ens va tocar un dels premis, un lot d’ampolles de vi Perlat. Haurem de fer algun soparet per celebrar-ho, no?
Acabada aquesta cursa i esperant la 2a edició per l’any que ve, comencen els preparatius finals per la propera cita de les nostres terres, la qual tindrà lloc el 14 d’octubre a Tivissa. Us hi esperem a tots/es!


La nostra classificació (Classificació/nom/temps):
17. Josep Mª Benavent Micola 1h51' (Amb permís del Trote ;))
18. Eduard Martinez Pou 1h52'
70. Xavi Alonso Anguera 2h07'
96. Gonzalo Gómez Díaz 2h17'
101. Josep Mª Olesa Vallespí 2h19'
113. Ginés Gonzalez Pentinat 2h22'
127. Joaquim Pujol Sarroca 2h29'SALUT I CAMES!


by Heura